Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλία: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις των Χριστουγέννων



Σημαντική πτώση στις αγορές των Χριστουγέννων σημειώθηκε φέτος στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ενώσεων καταναλωτών. Όπως έκανε γνωστό η ένωση Codacons, οι Ιταλοί ξόδεψαν φέτος, συνολικά, 400 εκατομμύρια ευρώ λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Κάθε οικογένεια διέθεσε για τα δώρα των Χριστουγέννων 166 ευρώ, 48 ευρώ το κάθε μέλος της. Ο τύπος σημειώνει σήμερα ότι «πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας, από τότε, δηλαδή, που ο κόσμος είχε τρομάξει με την κατάρρευση των δίδυμων πύργων».
Οι προβλέψεις είναι αρνητικές και σε ότι αφορά τις επικείμενες εκπτώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στη Ρώμη στις 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Codacons και τον πρόεδρό της Κάρλο Ριέντσι, «αναμένεται να σημειωθεί πτώση των πωλήσεων από 30% μέχρι και 40%. Σε μια φάση σοβαρής οικονομικής κρίσης, οι πολίτες δεν πρόκειται να επωφεληθούν των εκπτώσεων και θα συνεχίσουν να περικόπτουν τις αγορές τους. Η μείωση, κατά συνέπεια, θα είναι άκρως
αισθητή».
Ο δε Ροζάριο Τρεφιλέττι, πρόεδρος της ένωσης καταναλωτών Federconsumatori, προσθέτει ότι «όλα αυτά δείχνουν ότι παράλληλα με τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης της κυβέρνησης Μόντι ( που θα κοστίσουν 1.129 ευρώ σε κάθε οικογένεια) επείγει η έναρξη μιας νέας φάσης ανάπτυξης, με ουσιαστικές επενδύσεις στους διάφορους παραγωγικούς τομείς».
Και ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, τάχθηκε κατά των έκτακτων οικονομικών μέτρων, παρ' όλο που το κόμμα του τα υπερψήφισε στο κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα. «Οι νέοι αυτοί φόροι κινδυνεύουν να αποδυναμώσουν την κατανάλωση και να οδηγήσουν σε ύφεση την οικονομία», δήλωσε ο «Καβαλιέρε», ο οποίος τόνισε ότι παραμένει πάντα στο πολιτικό προσκήνιο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha