Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισαν


Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισανΕρευνα της Focus Bari δείχνει την άλλη όψη σχετικού άρθρου των βρετανικών Times

Κόντρα στις γενναίες περικοπές μισθών και συντάξεων και τη μιζέρια της καθημερινότητας, οι Ελληνες, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, στόλισαν και φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως και λίγο νωρίτερα από ότι έκαναν παλιότερα. 
Αν και οι βρετανικοί Times υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους ότι «οι Ελληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα», οn-line έρευνα για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα (focusonline.gr της Focus Bari) καταγράφει ότι το 55% των ερωτηθέντων επιμένει να μην αλλάζει φέτος χριστουγεννιάτικες συνήθειες λόγω ΔΝΤ. Μάλιστα, το 11% στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν «μπει» ο Δεκέμβριος.

Με μια διάθεση χιουμοριστική αλλά και ρεαλιστική, η φετινή έρευνα για τα Χριστούγεννα κατέγραψε πώς αισθάνονται οι Ελληνες, αν στόλισαν δέντρο, και τι περιμένουν από τους μάγους με τα δώρα.

Το 61% ζητά από τους Μελχιόρ, Γκασπάρ και Μπαλτάσαρ «να πάρουν τους πολιτικούς φεύγοντας και να φέρουν άλλους καλύτερους» αλλά και να μην ξεχάσουν και μερικά σημαντικά δώρα για τους υπόλοιπους. Τα δώρα αυτά για τους περισσότερους Ελληνες είναι:

- προσωπική ζωή γεμάτη αγάπη και αρμονία
- να κερδίσουν το πρωτοχρονιάτικο λαχείο
- δουλειά για όλα τα μέλη της οικογένειας

Ενας στους πέντε ζητά από τους μάγους να τον ξεχάσει η εφορία, η ΔΕΗ και ο μπακάλης της γειτονιάς ενώ ένα 7% θέλει να χαλάσει το μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας που του έχει δώσει δάνειο.

Τις φετινές γιορτές, ο ήρωας των Χριστουγέννων για τους μισούς Ελληνες εξακολουθεί να είναι ο Αγιος Βασίλης. Υφίσταται ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων (21%) το οποίο αισθάνεται σαν το …κοριτσάκι με τα σπίρτα ενώ περίπου ένας στους επτά πολίτες σαν τον γερο-Σκρουτζ.

Η κρίση όμως δίνει και ευκαιρίες για ξεκούραση αλλά και οικονομία, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι Έλληνες στην on-line έρευνα. Το 66% θα περάσει τις γιορτές ήσυχα στο σπίτι, το 46% θα αναζητήσει δώρα σε τιμή ευκαιρίας, ένας στους πέντε θα κατασκευάσει μόνος τα δώρα και θα κάνει ταξίδι σε τιμή ευκαιρίας. Όσο για τους σπαγκοραμμένους (16%); Η κρίση δίνει την ευκαιρία να πουν στους φίλους τους ότι τους αγαπούν με ένα …πράσινο φύλλο.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha