Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η «πρώτη» του Σαραβάκου



Πριν από 34 χρόνια σαν σήμερα (26/12) ο Δημήτρης Σαραβάκος έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Α' Εθνική και το  HALANDRI NEWS  θυμάται την καριέρα του μεγαλύτερου «μικρού» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Δημήτρης Σαραβάκος, γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1961, από μικρός ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, Θανάση. Ο γιος του άσου του Πανιωνίου εντάχθηκε από νωρίς στα παιδικά τμήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και πριν κλείσει καν τα 17 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Η πρώτη του συμμετοχή έγινε ένα παγωμένο απόγευμα του Δεκέμβρη του 1977 απέναντι στο Αιγάλεω και ο γρήγορος μικρός, που είχε τα γονίδια από τον πατέρα του, κατάφερε
με το σπαθί του την επόμενη χρονιά να παραμείνει στις τάξεις της πρώτης ομάδας.
Ο Σαραβάκος καθιερώνεται στον Πανιώνιο, καθιερώνεται παράλληλα ως ο «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων ως το next best thing στην Α' Εθνική. Ο Δημήτρης Σαραβάκος έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τους «κυανέρυθρους», σε 142 αγώνες σκόραρε 35 φορές ως το 1984, κάτι που τράβηξε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του προέδρου του, Γιώργου Βαρδινογιάννη.
Ο «μικρός» μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό και έγινε ο σταρ που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας εποχής που δημιούργησε φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό, μόνο και μόνο από την παρουσία του. Για μια δεκαετία στην οποία με τη φανέλα των «πράσινων» πέτυχε τα πάντα, ο Δημήτρης Σαραβάκος μεσουρανεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατακτά τίτλους, «μαγεύει» την Ευρώπη και την Γιουβέντους που πίεσε ασφυκτικά για να τον αποκτήσει, φτάνει ένα βήμα μακριά από τον Ολυμπιακό και παίζει ως αρχηγός της Εθνικής στο παιχνίδι με την Αργεντινή για το Μουντιάλ του 1994!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha