Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πυρετός το Σαββατόβραδο με «el clasico» (video)



Το παιχνίδι φετίχ κάθε ποδοσφαιρόφιλου είναι ασφαλώς το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, το θρυλικό «clasico». Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου, πιθανότατα οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα συναντηθούν το Σαββατόβραδο (23:00, OTE-sport 1), με 500 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον πλανήτη να παίρνουν εικόνα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το φετινό αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο ντέρμπι των τελευταίων ετών, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια μιλάμε για δύο ισοδύναμες αντιπάλους.


Αν κάποιος πρέπει να επιλέξει φαβορί, αυτό μάλλον είναι η Ρεάλ. Είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, με τρεις βαθμούς διαφορά από τους Καταλανούς και αγώνα λιγότερο, παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο (όπως άλλωστε και η "Μπάρτσα") και φυσικά θα έχει στο πλευρό της περίπου 71.000 φίλους της, στην εξέδρα του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Βέβαια, η έδρα δεν έχει αποδειχθεί καλός σύμμαχος τα τελευταία χρόνια. Από τότε που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τους "μπλαουγκράνα", η Μπαρτσελόνα έχει πάρει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε πέντε ματς στο... άντρο του εχθρού.


Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο έρχεται σαν "τρένο". Με 15 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφάρισε την επίδοση της σεζόν 1960-61, που είχε πετύχει η Ρεάλ του Μιγκέλ Μουνιόθ, ενώ αν νικήσει στο "clasico", θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της περσινής Μπαρτσελόνα, βάζοντας πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Ο Πορτογάλος κόουτς ξέρει ότι με νίκη θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ακόμα και αν δεν θέλει το παραδεχθεί. Μετά τα περσινά φορτισμένα ντέρμπι, ο "εκλεκτός" προτίμησε να ρίξει τους τόνους, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και στη συνέντευξη Τύπου έστειλε ξανά τον βοηθό του, Αϊτόρ Καράνκα. Ο Βάσκος σημείωσε μεταξύ άλλων: "Είμαστε η Ρεάλ και σχεδιάζουμε λεπτομερώς κάθε αγώνα για να φτάσουμε στη νίκη. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα, όμως το κέρδος είναι τρεις πόντους όπως σε όλα τα υπόλοιπα. Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με πέρσι, γνωρίζουμε καλύτερα τους παίκτες και όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει πολύ".


Να διώξει το άγχος από την ομάδα του θέλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, επανέλαβε όσα είχε πει μέσα στη βδομάδα: "Είναι απλά ένα παιχνίδι. Αν ψάχνετε για το σημαντικότερο γεγονός της βδομάδας, ας ρωτήσετε την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί".

Από την πλευρά του, ο σούπερ σταρ των Καταλανών, Λιονέλ Μέσι, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει υποχρέωση να νικήσει: Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη και δεν είναι ποτέ εύκολο ένα παιχνίδι να κρίνει το πρωτάθλημα".

Και αν για πρώτη φορά μετά από καιρό οι άνθρωποι των δύο αντιπάλων δεν θέλησαν να ανοίξουν δημόσια κόντρα, πρώην αστέρια των δύο συλλόγων διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Από τη μία Κρόιφ, Ροναλντίνιο και Στόιτσκοφ, από την άλλη Γκούτι, Ρονάλντο και Ιέρο, πόνταραν ο καθένας στη νίκη της δικής του ομάδας. Αν ένας άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα και είναι ευτυχισμένος βλέποντας τον αγώνα, αυτός είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει να επιλέξει ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου και παρακολουθώντας τους σταρ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, γελάνε και τα μουστάκια του: "Έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες που είναι οι καλύτερες της Ευρώπης. Είναι πολύ δυνατές και οι δύο. Με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού και εξαίσιους ποδοσφαιριστές. Από τις δύο ομάδες προέρχονται οι 13-14 ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας".
Πολλά νεύρα στα περσινά ντέρμπιΠολλά νεύρα στα περσινά ντέρμπι
600άρης ο Τσάβι


Η Μπαρτσελόνα έχει έναν ακόμα λόγο να θέλει τη νίκη, για να την κάνει δώρο στον Τσάβι. Ο Καταλανός μέσος, ένας από τους πιο εγκεφαλικούς παίκτες που έχουν περάσει από τα γήπεδα, θα γίνει αύριο ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που θα φτάσει τις 600 συμμετοχές φορώντας την μπλε και γκρενά φανέλα. Και όλα αυτά πριν κλείσει τα 32, οπότε έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Αυγούστου 1998, στο Σούπερ Καπ με τη Μαγιόρκα, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ.
Οι καλύτερες στιγμές των περσινών ντέρμπι

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha