Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
                                Το αίσχος της πλατείας

ΝΤΡΟΠΗ ! είναι το μόνο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του καθενός, όταν βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Χαλανδρίου.

Πώς είναι δυνατόν η κεντρική πλατεία της πόλης μας, να παραχωρείται από το Δήμο σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, σε ιδιώτες για εμπορική εκμετάλλευση και να απαγορεύεται στα παιδιά και στους γονείς όχι μόνο η ελεύθερη χρήση της αλλά και η ελεύθερη διέλευση της,  αν πρώτα δεν πληρώσουν 5 ευρώ.

ΝΤΡΟΠΗ ! είναι ότι δεν περιορίστηκαν σ’ ένα σημείο της (πάρκο), αλλά κατέλαβαν και τον χώρο μπροστά στο άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, κατασκευάζοντας πίστα παγοδρομιών, προφανώς με αντίτιμο και αυτή.

Και όλα αυτά γιατί; Για να τονώσουν την κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τέλος πάντων, τι άλλο θ’ ακούσουμε γι’ αυτή την εμπορική κίνηση του Χαλανδρίου;

Πριν λίγο καιρό μας είπαν ότι θα ήταν καλό να μετατρέψουμε τα προαύλια των σχολείων (1ο & 2ο δημοτικό) σε parking για τους  καταστηματάρχες, ώστε να ελευθερωθούν θέσεις στους δρόμους, αδιαφορώντας για το αν είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι για παιχνίδι στο κεντρικό Χαλάνδρι.

Τώρα βλέπουμε την πλατεία να μετατρέπεται σε λούνα παρκ και να καταστρέφεται γι’ άλλη μια φορά ο χώρος για τον οποίο οι κάτοικοι της πόλης μας έχουν πληρώσει αδρά και κατ’ επανάληψη μέσω της φορολογίας τους.

Η θέση της Ένωσης Γονέων είναι ξεκάθαρη.

Είμαστε ενάντια στην κάθε είδους εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, και διεκδικούμε την αύξηση των λιγοστών ελεύθερων χώρων και του πράσινου.

Εξάλλου παρόμοια στάση κρατήσαμε και στο παρελθόν, ενάντια στην μετεγκατάσταση του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Αγώνα.

Τέλος η θέση, την οποία πάντα υποστηρίξαμε και μέσω της συμμετοχής μας στην πάλαι πότε ΔΕΠΑΧ, είναι η υποχρέωση της πολιτείας και σε τοπικό επίπεδο του Δήμου, για δωρεάν παροχή των πολιτιστικών υπηρεσιών, αθλητικών και άλλων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σε αυτή την βάση χρόνια τώρα διεκδικούμε και έχουμε πετύχει τη δωρεάν θερινή δημιουργική απασχόληση στα σχολεία.

Θεωρούμε προκλητικό στις μέρες μας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής να είναι υποχρεωμένοι να «πληρώνουν» για τη διασκέδαση των παιδιών τους.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να «ανοίξει» τώρα την πλατεία στους μαζικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι με τα έργα τους, τις δημιουργίες και την ανιδιοτελή προσφορά τους  θα δώσουν μια διαφορετική πρόταση πολιτισμού.


                                                          Για το ΔΣ


         Η πρόεδρος                                                 Η γραμματέας
Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση                                         Φαίη Καρποδίνη 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha