Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Χαλάνδρι: Άφησε το Ροτβάιλερ να κομματιάσει το αδέσποτο!



Ο Τσάρλυ είναι ένας νεαρούλης άσπρος σκυλάκος με στοιχεία Σέτερ, που είχε την ατυχία να τον κατασπαράξει το Ροτβάιλερ κάποιου «φιλόζωου» ο οποίος προφανώς χρησιμοποιεί τον σκύλο του ως μέσο επίθεσης σε άλλα ζώα. Ο σκυλοκαβγάς έγινε στο Πάτημα Χαλανδρίου στη περιοχή του νεκροταφείου.
Κάποιος γείτονας, που τον είδε το ζώο τρεις μέρες μετά την επίθεση, είχε την ευαισθησία να τον μεταφέρει σε κτηνιατρείο της περιοχής.
Όμως το τραύμα είχε μείνει ανοιχτό, είχε ήδη μολυνθεί και το δέρμα είχε ήδη αρχίζει να νεκρώνει δυσκολεύοντας την επούλωση του μεγάλου τραύματος. Από το κτηνιατρείο κλήθηκε ο Σύλλογος Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου για να αναλάβει τη φιλοξενία και την περαιτέρω φροντίδα μόλις στο τραύμα έγιναν ράμματα.
Κάπου εδώ ξεκινά και το δράμα και των εθελοντών και φυσικά του ίδιου του ζώου, αφού το μεταφέρουν σχεδόν καθημερινά στον κτηνίατρο, για να του ράψει την πληγή, αφού ο ιστός, που έχει νεκρώσει, διαρκώς ανοίγει. Κάθε μέρα ο κτηνίατρος κόβει τα παλιά ράμματα, καθαρίζει το τραύμα με αντισηπτικό, αφαιρούνται οι νεκρωμένοι ιστοί και πάλι γίνεται ραφή.
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνεται γενική αναισθησία καθημερινά στο ζώο κι έτσι η επίπονη διαδικασία τελείται με εφαρμογή σπρέι ξυλοκαΐνης. Όπως οι ίδιοι οι εθελοντές του συλλόγου τονίζουν «Δεν έχουμε δει πιο γενναίο και υπομονετικό ζωάκι.

Κλαίει και ουρλιάζει από το πόνο, αλλά έχει ένα τόσο υπέροχο χαρακτήρα, που και σ’ αυτές τις οδυνηρές στιγμές, δεν παραλείπει να μας δείχνει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του.
Ένας πραγματικός γενναιόψυχος ήρωας, τον οποίο προς στιγμήν ονομάσαμε Braveheart, εμπνεόμενοι από τον ήρωα, λαϊκό θρύλο, Γουίλιαμ Γουάλας του απελευθερωτικού αγώνα των Σκοτσέζων ενάντια στους Άγγλους.
Σήμερα Κυριακή για δεκάτη μέρα επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία όμως ο κτηνίατρος δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το αν θα έχει αίσιο τέλος η επώδυνη θεραπεία.
Γι’ άλλη μια φορά ζητάμε την ηθική και υλική σας συμπαράσταση σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση αν όλα πάνε καλά, να του βρούμε μια καλή οικογένεια, που θα τον αγαπάει τόσο που να μπορέσει να ξεριζώσει από τη ψυχούλα του αυτό το τραυματικό βίωμα».
Όποιος μπορεί να βοηθήσει τον Σύλλογο Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου μπορεί να επικοινωνήσει με τους εθελοντές του προσφέροντας γι’ αυτό το ζώο, φάρμακα, χρήματα, τροφές, φιλοξενία. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106814276, 6973698750, 6979640320.
Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, δείχνουν ξεκάθαρα τι υπέστη αυτό το πλάσμα, από ένα άλλο ζώο, το οποίο προφανώς κάποιος εκπαίδευσε για να λειτουργεί με τέτοιο επιθετικό τρόπο.
Βοηθήστε αυτούς που αποδεδειγμένα βοηθούν τα ζώα
Ο Σύλλογος Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου παλεύει χωρίς να έχει την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου για να σώσει τα ζώα της περιοχής. Οι μικρές οικονομικές δυνατότητες που προέρχονται από τα έσοδα από το παζάρι και τις χορηγίες των ιδιωτών δεν επαρκούν για τα 50 ζώα, που φιλοξενούνται σε πανσιόν.
Όπως ο σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση τονίζει λόγω της οικονομικής στενότητας «Δεν μπορέσαμε ν’ αγοράσουμε ούτε αμπούλες ούτε και αντιπαρασιτικά περιλαίμια για τ’ αδέσποτα που φροντίζουμε με αποτέλεσμα ν’ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ερλιχίωσης. Μια αμπούλα αν προσφέρει ο καθένας μας, θα καλύψουμε τις ανάγκες μιας σεζόν. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε πολύ βοηθείστε προσφέροντας τα εξής φάρμακα:
- Vibranycin, Synulox, Baytril, Zylapour
- Αντιπαρασιτικά λουράκια Kiltix για μεγαλόσωμα σκυλιά
- Αμπούλες Frontline για μεγαλόσωμα σκυλιά και αμπούλες Stronghold για γάτες
- Χάπια Drontal για σκύλους και γάτες, πάστα Banmith για γατάκια
Μεταξύ άλλων η μελαχρινή μας Κάρμεν, έχει ανάγκη θεραπείας καλααζάρ με Milteforan κόστους 150 ευρώ περίπου (δείτε την στην φωτογραφία που είναι δημοσιευμένη στοwww.filoizoon.gr στην κατηγορία “Σκυλιά προς υιοθεσία στη σελίδα 6”).
Για τις προσφορές σας, καλέστε μας να έρθουμε στο χώρο σας, ή αν μπορείτε να κάνετε κατάθεση στο λογαριασμό του Συλλόγου Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου στην Alpha Βank 170002101126829, ebank : Gr 5001401700170002101126829. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106814276, 6973698750, 6979640320».

Επιπλέον Φωτογραφίες



Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha