Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ



THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣΕφτά υπέροχα εικονογραφημένες ιστορίες υπόσχονται να ταξιδέψουν τον αναγνώστη σε φανταστικούς κόσμους, όπου η αλληγορία και η πραγματικότητα συνυπάρχουν όπως οι σκιές και το φως. Το επικό έργο του Neil Gaiman “The Sandman”, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, είχε κερδίσει κοινό και κριτικούς από τότε που κυκλοφόρησε. Τώρα ο συγγραφέας επιστρέφει με αυτήν τη συλλογή ιστοριών που αλλάζουν με την προοπτική τους την αντίληψη του αναγνώστη και παίζουν με έννοιες που βρίσκονται στις γωνίες του μυαλού του.
Στο βιβλίο αυτό εμφανίζονται «οι Αιώνιοι». Εφτά αθάνατα αδέλφια που εκπροσωπούν αφηρημένες έννοιες, όπως: το Όνειρο, ο Θάνατος, το Πεπρωμένο, η Επιθυμία, η Απελπισία, το Παραλήρημα και η Καταστροφή . Κάθε ιστορία είναι εικονογραφημένη σε εντελώς διαφορετικό στυλ, από μια λίστα από τους καλύτερους Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους δημιουργούς κόμικς.
Στην πρώτη ιστορία, που θυμίζει όπερα, ο πρωταγωνιστής ακολουθεί τον Θάνατο σε ένα νησί στη Βενετία και αφηγείται τα γεγονότα μιας ημέρας που διαρκεί για πάντα. Στη δεύτερη ιστορία παρουσιάζεται μια ερωτική ιστορία, μιας πανέμορφης κοπέλας που θα αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και θα πληρώσει το τίμημα. Στη τρίτη ιστορία ακολουθούμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Σύμπαντος, εκεί όπου τα άστρα έχουν οντότητα και οι Αιώνιοι δεν είναι μόνο έννοιες αλλά έχουν αισθήματα και θυμίζουν έστω και για λίγο ότι είμαστε ένα μικρό κομμάτι τους.
Στην τέταρτη ιστορία εμφανίζεται η Απόγνωση σε δεκαπέντε δυνατά και τραγικά πορτρέτα Στην πέμπτη ιστορία μια αποστολή διάσωσης θα δοκιμάσει τις αντοχές της λογικής του αναγνώστη, αλλά και εκείνων που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στον κόσμο του Παραληρήματος. Στην έκτη ιστορία μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν στοιχεία για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μαθαίνοντας έτσι περισσότερα απ’ό,τι θα έπρεπε για τον Όλεθρο. Και στην έβδομη ιστορία εμφανίζεται το Πεπρωμένο που διαφεντεύει όλες τις Αιώνιες Νύχτες.
Ονειρικές και ερωτικές ιστορίες, παντρεμένες με γοτθικά στοιχεία, λυρισμός και σκοτεινή φαντασία, παιχνίδια λογικής και παράνοιας αποκαλύπτουν σε κάθε ιστορία κάτι για το καθένα από τα εφτά αδέλφια, ενώ παράλληλα το ιδιαίτερο σχέδιο κάθε δημιουργού χαρίζει σε κάθε ιστορία τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha