Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

HALANDRI NEWS · Τα προβλήματα των σχολείων του Χαλανδρίου: επιστολή στον Δήμαρχο της πόλης



Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Χαλανδρίου

Προς Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση

Κοιν: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Χατζηγεωργίου
Αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών κ.Βάσιο
Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας κ.Τσικίνη Β΄βάθμιας κ. Αναστασίου 
Κύριε Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε το αίτημα της Ένωσης Γονέων για άμεση συνάντηση  μαζί σαςκαι εν όψει του ορισμού από σας της ημερομηνίας το συντομότερο δυνατόν, σας επανακοινοποιούμε τα θέματα που η επίλυσή τους αποτελεί  απόλυτη προτεραιότητα για τους γονείς και μαθητές του Χαλανδρίου.

1. Χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων:Γνωρίζετε ότι τα σχολεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και πολύ σύντομα σε πλήρη αδυναμία κάλυψης απολύτως βασικών αναγκών θέρμανσης, καθαριότητας, πληρωμής λογαριασμών, χαρτικής ύλης. Η χρηματοδότησή τους τόσο από το Δήμο όσο και η απαίτηση πόρων από την κεντρική διοίκηση είναι επείγουσα καθώς η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική.


2.Λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών: Θεωρούμε ότι δεδομένων των προβλημάτων είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν συνεδριάζουν οι  Σχολικές Επιτροπές. Όπως γνωρίζετε έχουμε και θέσεις και απόψεις και προτάσεις, που αναρωτιόμαστε πού θα καταθέσουν οι εκπρόσωποί  μας.

3.Συντήρηση και επισκευή σχολείων Ζητούμε να ενημερωθούμε για τις εργασίες που έγιναν στα σχολεία την περασμένη χρονιά και τον προγραμματισμό της φετινής. Σας υπενθυμίζουμε ότι η ανάρτηση των εργασιών συντήρησης και επισκευής όλων των σχολείων στο site του Δήμου δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς και η δημιουργία του Μητρώου συντήρησης-επισκευής, αιτήματά μας που έχουν γίνει μεν αποδεκτά, αλλά δεν υλοποιούνται.
4. Στεγαστικές ανάγκες μαθητών, νέα σχολικά κτίριαΔημοτικό: Όπως γνωρίζετε το 16ο δημοτικό είναι υπερπλήρες και απαιτείται άμεσα να αναλάβετε δράση και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη λειτουργία και  ενός ακόμη  δημοτικού σχολείου  στο Πάτημα,περιοχή όπου υπάρχει η μεγαλύτερη αύξηση αριθμού μαθητών.Λύκειο: Στο 8ο Γυμνάσιο λειτουργούν φέτος 3 Λυκειακές τάξεις, δηλαδή ένα κανονικό Λύκειο, γεγονός που σημαίνει ότι επίσης άμεσα απαιτείται να προωθηθεί το 6ο Λύκειο Χαλανδρίου.Και τα δύο αυτά νέα σχολεία απαιτούν τη διαδικασία της εξεύρεσης οικοπέδου, της ίδρυσής τους, κλπ, διαδικασίες που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη προ πολλού, καθώς τη νέα σχολική χρονιά θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν οι στεγαστικές ανάγκες των μαθητών του Πατήματος.ΕΠΑΛ: Ζητούμε ενημέρωση για το σημείο όπου βρίσκεται το ζήτημα της ανέγερσης του  σχολικού κτιρίου της Τεχνικής εκπαίδευσης.
5.Προβλήματα στις σχολικές μονάδες12ο Δημοτικό: Αντιμετωπίζει σοβαρότατη έλλειψη αιθουσών για τις ανάγκες λειτουργίας του και σας ζητούμε:α) Την άμεση μεταστέγαση του συλλόγου Κρητών και την απελευθέρωση των αιθουσών, που επανειλημμένα έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή και δεν έχει υλοποιηθεί. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική δράση των πολιτιστικών συλλόγων θεωρούμε ότι  οφείλετε να βρείτε στέγη για τις δραστηριότητές των Κρητών, που όμως δε θα παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.β) Την άμεση μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου στο 13ο Δημοτικό που επίσης επανειλημμένα έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή και αποτελεί αίτημα των συλλόγων γονέων. Η λύση αυτή θα αποσυμφορήσει το 12ο δημοτικό και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το 13ο δημοτικό και το 2ο γυμνάσιο καθώς οι μαθητές συνεχίζουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, ανάλογα με την περιοχή στην οποία φοιτούν αρχικά.3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο: Οι διαδικασίες για την  αναπαλαίωση των διατηρητέων κτιρίων του πρώην Σαπωνοποιείου ήδη χρονίζουν και τα κτίρια που βρίσκονται σε κατάσταση ερείπωσης και ερήμωσης αποτελούν εστία κινδύνων τόσο για τα σχολεία όσο και για την περιοχή.16οΔημοτικό : Την αποξήλωση των κεραιών που λειτουργούν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το σχολείο για την προστασία της υγείας των μικρών μαθητών.
6. Σχολικοί φύλακεςΓια πολλούς μήνες ήδη τα προαύλια των δημοτικών σχολείων ανοίγουν για την άθληση και ψυχαγωγία των μαθητών με την επιμέλεια και ευθύνη των συλλόγων γονέων εν αναμονή του να δοθεί λύση για τη φύλαξη.Όμως, η υπομονή των γονέων έχει εξαντληθεί, καθώς με δεδομένη την έλλειψη ελεύθερων χώρων σε πολλές περιοχές του Χαλανδρίου, τα προαύλια αποτελούν το μοναδικό χώρο όπου τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν και να αθληθούνΕίναι απαίτηση των γονέων να καλυφθεί άμεσα  το απογευματινό ωράριο φύλαξης των δημοτικών για τις ανάγκες των παιδιών.
7. Δίκτυο ΑλληλεγγύηςΣτις παρούσες συνθήκες είναι απαραίτητη η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και προστασίας των μαθητών με πρωτοβουλία του δήμου και συνεργασία των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων.
8. ΚληροδοτήματαΖητούμε να πληροφορηθούμε ποια είναι τα κληροδοτήματα που αφορούν στην παιδεία, ποια είναι τα έσοδα από αυτά, ποιος έχει ορισθεί υπεύθυνος διαχείρισής προς και πώς διατίθενται προς όφελος των σχολείων και των μαθητών.

Με τιμή
Η πρόεδρος                          Η γραμματέας

Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση  Φαίη Καρποδίνη

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha