Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πιτούλες-Πίτσα-Ψωμάκια




ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Γέμιση: Τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι, 6 φέτες μπέικον κομμένες στα τέσσερα, 1 κρεμμυδάκι  και μια μικρή πιπεριά κομμένα ροδέλες, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη.
 Σε ένα ταψί βάζουμε τα ζυμάρια, στο κέντρο τη γέμιση, χοντροτριμμένη γραβιέρα ή φέτες τυρί τοστ και σε προθερμασμένο φούρνο (200 β. επάνω ή γκριλ) τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.       
                                 

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ (μεξικάνικες πίτες)
Γέμιση: Καβουρδίζω καλά 1-2 χούφτες κιμά, 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες σε 4 κουταλιές λάδι. Σβήνω 
με 1 ποτήρι κρασί ή νερό, προσθέτω 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, βράζω μέχρι να στύψει.Αποσύρω από τη φωτιά, ανακατεύω  1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ταμπάσκο, 100-150γρ. κασέρι χοντροτριμμένο όπως το λάχανο. 
Στην μεξικάνικη πίτα απλώνουμε 1 φύλλο μαρουλιού και τη γέμιση. Τυλίγουμε και επαναλαμβάνουμε.
Πολύ απλά αν μας έχει περισσέψει κιμάς του προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το τυρί που μας αρέσει και τυλίγουμε σε μεξικάνικη πίτα.



                                                                         ΠΙΤΣΑ
Βάση: Έτοιμα ζυμάρια, ή φύλλο σφολιάτας ελαφρώς λαδωμένο, διπλωμένο στη μέση, με κέτσαπ ανάμεσα και τρυπημένο με το πιρούνι, ή 5 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση και λαδωμένα ανάμεσα.
Αλείφω τη βάση με κέτσαπ ή ντομάτα πελτέ ή απλή σάλτσα.
Ανακατεύω τα διάφορα μαλακά τυριά με  τα ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα στρώνω.
Από πάνω σκορπίζω ροδέλες πιπεριάς , ντομάτας, ρίγανη, μανιτάρια και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μου.
Ψήνω στους 180β για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει στην επιφάνεια.


ΖΥΜΗ  για ΠΙΤΣΑ-ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ-ΠΥΡΟΣΚΙ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Αν κάποιος από σας θελήσει να δοκιμάσει μια πετυχημένη ζύμη πίτσας, σας παραθέτω την συνταγή 
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή γάλα διαλύω 1 φακελάκι μαγιά. Προσθέτω  μια πρέζα αλάτι, ½ ποτήρι λάδι, 3 ποτήρια αλεύρικαι όσο πάρει, ώστε η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Το αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 30λεπτά να φουσκώσει. Το στρώνω με τα δάκτυλα στο λαδωμένο  ταψί. Απλώνω σάλτσα, αλλαντικά, χορταρικά, τυρί, μπέικον. Αν θέλω λεπτό ζυμάρι ψήνω αμέσως στους 200β, αν θέλω χονδρό το αφήνω να ξαναφουσκώσει.
Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε ψωμάκια παραγεμισμένα με ψιλοκομμένες ελιές, ντομάτα και φέτα ή τυλίγουμε λουκάνικα(πυροσκί) ή πενιρλί

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha