Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική



Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην ΑττικήΣπείρα Γεωργιανών η οποία είχε διαρρήξει μέσα σε οκτώ μήνες 218 αποθήκες διαμερισμάτων και είχε αρπάξει τεράστιο αριθμό από ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, ακόμη και τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι και διάφορα είδη διακόσμησης, εξαρθρώθηκε από τις Ασφάλειας Νοτιανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν 14 άτομα και όπως διαπιστώθηκε, τα χρήματα από τις διαρρήξεις τα έστελναν, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, στο εξωτερικό. Τα χρυσαφικά τα πουλούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 21 έως 44 ετών, άεργοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.
Όπως διαπιστώθηκε, ως βάση σχεδιασμού των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν δύο σπίτια στον Νέο Κόσμο και τη Δάφνη. Μέσα σε αυτά είχαν χάρτες, επάνω στους οποίους σημείωναν τις «επιχειρήσεις» τους.
Οι Γεωργιανοί (αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί τους) κινούνταν με τρία αυτοκίνητα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, και παρατηρούσαν τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων των σπιτιών.

Αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, κυρίως αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, άρπαζαν ό,τι πολύτιμο εύρισκαν.
Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική
Τα χρήματα που έκλεβαν τα μετέφεραν στο εξωτερικό, κυρίως χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας τα πουλούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ άλλα τα κρατούσαν για τον εαυτό τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις κοινός παρονομαστής των διαρρήξεων των αποθηκών των διαμερισμάτων και των σπιτιών ήταν το «χαμηλό ρίσκο», καθώς και η σοβαρή πιθανολόγηση ότι εντός των αποθηκών θα υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα είδη σημαντικής αξίας.
Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική
Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλος αριθμός από ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (φορητοί Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες κ.α.), χρήματα, ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ποδήλατα,, είδη ρουχισμού, βαλίτσες και σακίδια, αναλώσιμα είδη (δοχεία με λάδι κ.α.), καθώς και διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στα 3 αυτοκίνητα βρέθηκαν χάρτες της Αττικής με σημειώμενες διευθύνσεις, διαρρηκτικά εργαλεία, μεταλλικές λάμες και άλλα αντικείμενα. Τα αυτοκίνητα αυτά κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κλοπιμαίων.

Σπείρα Γεωργιανών είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική
Μέχρι στιγμής, μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 218 διαρρήξεις σε αποθήκες διαμερισμάτων, από τις οποίες:

οι 53 στη Γλυφάδα,
οι 22 στον Άλιμο,
οι 20 στην Αγία Παρασκευή,
οι 18 στον Βύρωνα,
οι 13 στην Ηλιούπολη,
οι 10 στην Αργυρούπολη,
οι 10 στο Μαρούσι,
οι 10 στην Καισαριανή,
οι 9 στην Πεύκη,
οι 8 στο Ελληνικό,
οι 7 στη Βούλα,
οι 7 στα Βριλήσια,
οι 7 στο Χαλάνδρι,
οι 5 στον Άγιο Δημήτριο,
οι 3 στην Κηφισιά,
οι 3 στην Νέα Χαλκηδόνα,
οι 3 στον Κολωνό,
οι 2 στον Χολαργό,
οι 2 στην Μεταμόρφωση,
οι 2 στο Ζωγράφου,
η 1 στο Νέο Ηράκλειο,
η 1 στο Παλαιό Φάληρο,
η 1 στους Αμπελόκηπους,
και η 1 στο Παγκράτι.

Στη δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνονται άλλα 7 μέλη της σπείρας, επίσης Γεωργιανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στις διαρρήξεις.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha