Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ποτά-Τυριά



ΛΙΚΕΡ ΒΙΣΣΙΝΟ - ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ - ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ -ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΚΑΟ - 


ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ

Υλικά:   5 λίτρα νερό, 1 κιλό ζάχαρη, 150γρ. τσίντζερ καθαρισμένο, τριμμένο στο multi, 300 ml φρέσκο χυμό λεμονιού.
  1. Σε ένα δεκάλιτρο μπιτόνι, βάζω το μισό νερό με τη ζάχαρη για να διαλυθεί. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ταπώνω χαλαρά, αφήνω 12 ώρες σε σκιερό μέρος.
  2. Σουρώνω το υγρό και εμφιαλώνω 12-13 μισόλιτρα πλαστικά  μπουκάλια αναψυκτικών, αφήνοντας 2-3 δάκτυλα κενό.Τα αποθηκεύω για 3-4 ημέρες σε σκιερό μέρος, πλαγιαστά με το καπάκι να καλύπτεται από υγρό. 
  3. Τα μεταφέρω πλαγιαστά στο ψυγείο και τα καταναλώνω μετά από 5 ημέρες ανοίγοντάς τα με προσοχή.
ΛΙΚΕΡ ΒΙΣΣΙΝΟ
Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε 1 κιλό πλυμένα, χωρίς κοτσάνι βύσσινα, 1 κιλό ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας, 10 γαρίφαλα και αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι (νερού) κονιάκ και μετά από 20 ημέρες το σουρώνουμε σε καθαρό μπουκάλι.


ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Διαλύω σε μισό φλιτζάνι παγωμένο γάλα 2-3 κουταλιές σοκολάτα σε σκόνη. Προσθέτω 2-3 μπάλες παγωτό βανίλια ανακατεύω  γρήγορα με το σύρμα ή στο μπλέντερ. Σερβίρω σε ψηλό ποτήρι με χονδρό καλαμάκι.



ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ
Χτυπώ στο μπλέντερ 1 ψιλοκομμένη μπανάνα ή λίγες φράουλες με μισό φλιτζάνι παγωμένο γάλα μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω 2-3 μπάλες παγωτό βανίλια και ανακατεύω  στα γρήγορα. Σερβίρω σε ψηλό ποτήρι με χονδρό καλαμάκι.
...ξέρετε ότι το ρόφημα κακάο και το πράσινο τσάι είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες;


ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΚΑΟ
Μετρώ σε ένα μπρίκι 1 φλυτζάνι  νερό, 1 γεμάτη κουταλιά κακάο, όση ζάχαρη θέλω, ανακατεύω, βράζω. Το αδειάζω σε μια κούπα και από πάνω προσθέτω με προσοχή πλήρες γάλα  νωπό ή εβαπορέ, που έχω χτυπήσει στο σέικερ ή με το μιξεράκι του καφέ. Πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο. 


ΤΥΡΙΑ

  • Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων ορίζουν το τυρί να τρώγεται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, είτε ως πρωινό, είτε ως δεκατιανό, ή στο κύριο γεύμα, σε πλειάδα φαγητών  ή σε ποικιλία τυριών το βράδυ με τη συνοδεία κάποιου   αγαπημένου ποτού, αρκεί η έντονη γεύση του να συνδυάζεται  με ένα δυνατό κρασί ή το αντίθετο.
  • Το τυρί είναι μια τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας, αν αναλογιστούμε ότι το 1/4 των ημερήσιων  αναγκών μας σε πρωτεΐνες και ασβέστιο το καλύπτουμε με μια φέτα τυρί. Επιπλέον μας προμηθεύει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K, βιταμίνες Β, αμινοξέα, σίδηρο και φώσφορο. Οι ιδιαίτερες προτιμήσεις μας είναι εκείνες που μας οδηγούν στην γευστική απόλαυση καθώς και μερικοί απλοί γενικοί κανόνες για να ξεκινήσουμε την αναζήτησή μας στα ελληνικά τυριά.
  • Το κασέρι ,που λειώνει εύκολα, όπως και το μετσοβόνε, είναι  κλασικό τυρί των  σάντουιτς. Στις πίτες συνηθίζεται φέτα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι και ανθότυρο, που θα ταίριαζε με μέλι ή η γραβιέρα με φρούτα. Τηγανιτό ή ψημένο, σβησμένο με λεμόνι ίσως υπερέχει η φορμαέλα ή τομετσοβόνε και για τα μακαρόνια  η κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, η μυζήθρα. Στις σαλάτες η φέτα, το λαδοτύρι, το κατίκι και στις τυροσαλάτες η κοπανιστή. Και πάλι υπάρχουν περιοχές που φημίζονται για την ιδιαιτερότητα και χρήση του τυριού τους, καθώς και διαφορετικοί ουρανίσκοι! 

ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙΣε ταψάκι (σαν μικρό πιάτο) στρώνουμε με τη σειρά ροδέλες μιας ντομάτας, 2-3 φέτες τυρί, 2-3 ροδέλες πιπεριάς, πιπέρι, ρίγανη, 1 κουταλιά λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha