Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ… ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ !!!





Σκέφτομαι καμιά φορά, τι θα είχε συμβεί  αν τη νύχτα της 28ηςΟκτωβρίου 1940, όταν ο Ιταλός πρεσβευτής χτύπησε την πόρτα του Μεταξά και του ζήτησε να παραδώσει την  Ελλάδα, αυτόςαντί να απαντήσει ΟΧΙ του ζητούσε μια πίστωση χρόνου για να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό, τι γνώμη έχει.
 Θέλει να υποταχθεί στην παράδοση και το ξεπούλημα ή Όχι;
 Φυσικά γνώριζε ότι η απάντηση που μόνος του στιγμιαία  αποφάσισε,                 (εκφράζοντας την βούληση όλων των Ελλήνων όπως αποδείχθηκε), έκρυβε πόνους και θυσίες, πείνα και αίμα, αλλά την εποχή εκείνη ΔΕΝ ήταν της «μόδας» τα δημοψηφίσματα ούτε τα ΜΜΕ που πρόβαλλαν ή έκρυβαν «ολόκληρη» την αλήθεια!
Και φυσικά ως Πρωθυπουργός, δεν είχε γυρίσει όλον τον κόσμο εξευτελίζοντας μικροπολιτικά και πολιτικάντικα, όπως άλλος έπραξε, τα ελαττώματα τις αδυναμίες και τις παραβάσεις των Ελλήνων… (προσοχή, δεν γράφω συμπατριωτών του…).
Ο λαός τότε ανταποκρίθηκε και αντιστάθηκε και έτσι η μικρή Ελλάδα ΔΕΝ υποτάχθηκε με τα όπλα στον άξονα Ιταλία-Γερμανία.


Παρέμεινε όρθιος και περήφανος και αντιτάχθηκε και αντιστάθηκε  στη συναίνεση Κυβερνητών έτοιμων να συμφωνήσουν και να υποταχθούν  σε ότι τους διατάζουν, (όπως έγινε μετά την «κατάκτηση» από τους διάφορους Τσολάκογλου…).
Από τότε πέρασαν σχεδόν 70 χρόνια, μια ζωή και η Γερμανία με το χρήμα και με την συναίνεση Κυβερνητών έτοιμων να συμφωνήσουν και να υποταχθούν όταν τους «πιέζουν»,καταφέρνει να εξουσιάζει τους λαούς της Ευρώπης. Ότι δεν κατάφερε με τα όπλα δύο φορές στον τελευταίο αιώνα!

Στην Ιρλανδία διαμαρτύρονται επειδή από την Γερμανία αναγγέλλεται, προαναγγέλλεται απόφαση της Βουλής τους, πριν καν  το θέμα εισαχθεί για συζήτηση… τα αποτελέσματα της υποταγής και «των υπογραφών»… αφού εκεί όλοι έχουν υπογράψει υποταγή, όχι στα όπλα αλλά στις «πιέσεις»…
Αυτά τα λίγα σκέφτομαι κοιτώντας τον κο Παπαδήμο που «διορίστηκε» με «εντολή» των Ευρωπαίων φίλων(;;;) μας (ως ο καταλληλότερος… σας θυμίζει τίποτα;;;), τον κο Παπανδρέου που υπογράφει, όπου του πούνε,  ασμένως και τον κο Καρατζαφέρη γονατιστό να ομολογεί ότι θα υπογράψει («δηλωσίας δεν μπορώ να γίνω»… αλλά «για να πληρωθούν οι συντάξεις»;;; ), μετά την συνάντηση (για πρώτη φορά είπε), με την τρόικα.

Κύριοι πολιτικοί,
ώρα όχι μόνο να ρωτήσετε  αλλά και να «αισθανθείτε» τι ζητάει η ψυχή του Έλληνα. Είναι έτοιμος, θέλει ή όχι  να «υπογράψει» για την παράδοση της εξουσίας και της ιδιοκτησίας της Πατρίδας;;; και να πράξετε αναλόγως.


Παλ. Φάληρο 21/11/2011
Κωνσταντίνος Κουλούρης

 Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

konkoulouris@yahoo.gr


Υ.Γ. Φυσικά τα πιο πάνω δεν αφορούν τον ανεκδιήγητο «κύριο… κηπουρό» που υπέγραψε μόνος του την «διεθνή σύμβαση» ως πρώτο μνημόνιο, παρά το Σύνταγμα που απαιτεί 180 ψήφους και τώρα εκλιπαρούν εκ των υστέρων , επειδή απαιτείται,  νομιμοποίηση ενώ σήμερα φροντίζει με «αστραπιαίες» διαδικασίες να ξεπουλήσει την διαχείριση των απορριμμάτων, τις ακτές με τα ιχθυοτροφεία, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (χρυσός Χαλκιδικής), τον απόλυτο θάνατο της οικοδομής και του περιβάλλοντος κλπ.
Ναι στην ανάπτυξη, Ναι στις επενδύσεις Ναι στα έργα αλλά
ΟΧΙ στο ξεπούλημα και την παράδοση των ιερών και των οσίων της Πατρίδας… και φυσικά των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της Δημόσιας περιουσίας.

Κ.Π.Κ.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha