Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · «Αιμορραγούν» οι παιδικοί σταθμοί



Νέο πλήγμα δέχτηκαν οι παιδικοί σταθμοί του Χαλανδρίου, καθώς άλλοι 13 συμβασιούχοι εργαζόμενοι τέθηκαν «εκτός» ύστερα από απόφαση δικαστηρίου.
kourtesh-2Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ήδη από την άνοιξη του 2011. Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε ήδη λάβει μια αναβολή, καθώς η πρώτη ημερομηνία για την εκδίκασή της είχε οριστεί για τον Μάιο του 2011. Μαζί με την αναβολή της εκδίκασης τον Μάιο, το δικαστήριο είχε εκδώσει και προσωρινή διαταγή με βάση την οποία οι εργαζόμενοι παρέμεναν στην εργασία τους μέχρι σήμερα.
Τελικά, η εκδίκαση έλαβε και νέα αναβολή για τον Δεκέμβριο 2011, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από τη συνέχιση της προσωρινής διαταγής, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τεθούν εκτός των σταθμών «εν μία νυκτί». Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφονηπιοκόμοι, μαγείρισσες, καθαρίστριες κ.λπ.), ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και άλλοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Οριακή λειτουργία
Όπως είναι προφανές, η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς, απειλώντας πλέον άμεσα τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους και εγείροντας βάσιμες ανησυχίες για τη μελλοντική επιβίωσή τους.
Η κατάσταση είναι οριακή και παρά τη μείωση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στους σταθμούς κατά 370 φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως λέει στην «Α» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασία και Αλληλεγγύης» Γιάννης Λαδόπουλος «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ούτε τα παιδιά που πήραμε φέτος». Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη προσωπικού στο Νομικό Πρόσωπο έχει φτάσει πλέον σε οριακά επίπεδα, καθώς εκτός από την απώλεια των συμβασιούχων, περίπου 10 ακόμα άτομα βγήκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Ερωτηματικά για τη στάση του Δήμου
Ερωτηματικά όμως έχει προκαλέσει και η στάση του Δήμου κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε λάβει τον Μάιο του 2011 ομόφωνη απόφαση ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητώντας να μην απολυθεί κανείς, εντούτοις κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ο δικηγόρος του Δήμου δεν υπερασπίστηκε την ανάγκη παράτασης της προσωρινής διαταγής, ώστε να παραμείνουν οι υπάλληλοι αυτοί στην εργασία τους έως την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, τηρώντας ουδέτερη στάση.
Το θέμα έθεσαν οι συμβασιούχοι και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου, όπου και παρέστησαν ζητώντας εξηγήσεις για τη στάση του Δήμου, χωρίς όμως να λάβουν κάποια απάντηση. Αντίθετα, μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Λαδόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς αποστείλαμε την απόφαση στο δικαστήριο με την οποία δηλώνουμε ότι στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους. Ωστόσο, επειδή υπάρχει τρομερή οικονομική δυσχέρεια στον Δήμο, αποφασίσαμε ο δικηγόρος να ακολουθήσει τη γραμμή “ό,τι προβλέπει ο νόμος”».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha