Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Για το οικόπεδο Βύρωνος & Ναυπλίου



dsc05616Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη κάθε αρμόδιο φορέα απέστειλαν στην εφημερίδα μας κάτοικοι των οδών Βύρωνος και Ναυπλίου στο Κάτω Χαλάνδρι (τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας), καταγγέλλοντας την «αδιαφορία» των αρμόδιων φορέων για τη διατήρηση της καθαριότητας του ελεύθερου οικοπέδου που βρίσκεται στη γειτονιά τους.
Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ για το θέμα, η πλημμελής φροντίδα καθαριότητας και φύλαξης του χώρου είχε ως αποτέλεσμα αυτός να έχει μετατραπεί επί χρόνια σε μια πραγματική εστία μόλυνσης δίπλα στα σπίτια, αφού χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, προκειμένου να βγάζουν βόλτα τα ζωάκια τους, χωρίς όμως να φροντίζουν να μαζεύουν τα περιττώματά τους. Τελικά, το οικόπεδο καθαρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, έκτοτε όμως οι γείτονες είναι αναγκασμένοι να «περιφρουρούν» οι ίδιο τον χώρο από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, που παράνομα παραβιάζουν την περίφραξη.
«Διακυβεύεται η υγεία των παιδιών μας»




Αναλυτικά, η επιστολή των κατοίκων έχει ως εξής:
«Το οικόπεδο επί των οδών Βύρωνος και Ναυπλίου είναι ένας μεγάλος ελεύθερος και περιφραγμένος χώρος στο Κάτω Χαλάνδρι. Επί τρία συνεχόμενα χρόνια η περίφραξή του παραβιαζόταν καθημερινά από ασυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί που χρησιμοποιούσαν παράνομα το χώρο, πολλές φορές την ημέρα, προς χάριν των καθημερινών βιολογικών αναγκών των κατοικίδιών τους. Επί τρία συναπτά χρόνια ως γείτονες του οικοπέδου ζούσαμε σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, από νέφη κουνουπιών, σκνιπών και μυγών που είχαν κατοικοεδρεύσει στα σπίτια μας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών της γειτονιάς. Κανένας  δεν μπορούσε να σταθεί το καλοκαίρι στα μπαλκόνια και τις αυλές του και αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιούμε κάθε λογής χημικά και αντικουνουπικά που βέβαια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, καθώς η εστία μόλυνσης ήταν μόνιμα δίπλα μας.
Μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις στον Δήμο Χαλανδρίου και στο Ταμείο της Αεροπορίας που ήταν ο ιδιοκτήτης, το οικόπεδο καθαρίστηκε και κλείστηκε, εντελώς πρόχειρα, φέτος τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια μέρα που τελείωσαν οι εργασίες, η περίφραξή του παραβιάστηκε από τους ιδιοκτήτες σκύλων. Ας σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι (40 σκυλιά ημερησίως είχαμε μετρήσει) προέρχονται από παράπλευρους δρόμους και γειτονιές, με αποτέλεσμα κανείς από αυτούς να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της μόλυνσης που προκαλούν.
Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν αναπτύξει μια ιδιότυπη σχέση ιδιοκτησίας με το χώρο και θεαωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει και πρέπει με το «έτσι θέλω» να τον χρησιμοποιούν ως απόπατο των κατοικίδιών τους. Οπότε κάθε προσπάθεια συνεννόησης μαζί τους, ναυαγεί…
Μετά την καθαριότητα του οικοπέδου, η διαφορά στην ατμόσφαιρα των σπιτιών μας ήταν τεράστια. Τα κουνούπια και όλα τα πετούμενα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε οι ίδιοι το πιστεύαμε!
Πήραμε την πρωτοβουλία λοιπόν κάποιοι άμεσοι γείτονες του οικοπέδου να διαφυλάξουμε τον χώρο κλειστό, όπως νόμιμα πρέπει να είναι, και άρα καθαρό. Ένας λόγος παραπάνω ήταν ότι  το Ταμείο της Αεροπορίας μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ξανά τον καθαρισμό του, καθώς νέος ιδιοκτήτης είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
Ο Δήμος Χαλανδρίου επιβεβαίωσε ότι νέος ιδιοκτήτης είναι ο ΟΣΚ και ότι εκεί θα στεγασθεί το ΕΠΑΛ του Χαλανδρίου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει δικαιοδοσία μόνο σε ένα μπροστινό τμήμα του οικοπέδου, το οποίο προορίζεται να γίνει πρασιά.


Δεν έχουν χρήματα για μια ταμπέλα!
Ύστερα από πάμπολλες επικοινωνίες –τόσο τηλεφωνικά όσο και δια ζώσης- οι αρμόδιοι του Δήμου μας υποσχέθηκαν ότι θα τοποθετούσαν ταμπέλα ώστε να ενημερωθούν οι περίοικοι ότι το οικόπεδο έχει ιδιοκτήτη και δεν επιτρέπεται τα κατοικίδιά τους να μολύνουν τον χώρο και την περιοχή. Και αυτή η προσπάθεια, όμως, ναυάγησε, αφού μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μας είπαν ότι τελικά δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για μία ταμπέλα! Τα ιδιαίτερα ακριβά δημοτικά τέλη που πληρώνουμε δηλαδή που πάνε;
Γιατί τα σκουπίδια μαζεύονται δύο φορές την εβδομάδα, να μη μιλήσουμε δε για τα πεταμένα μπάζα και κλαδιά που βρίσκονται επί μήνες παρατημένα στις άκρες των πεζοδρομίων!
Οι ιδιοκτήτες σκύλων, επίσης, που θεωρούν τους εαυτούς τους «ιδιοκτήτες» του χώρου, σχίζουν τις αφίσες και τα πανό που αναγκαστήκαμε να βάλουμε ελλείψει της παρουσίας του επίσημου φορέα που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, αλλά και του Δήμου που είναι άφαντος.
Ο χώρος έχει παραβιαστεί  6 φορές το τελευταίο δίμηνο, καλέσαμε την αστυνομία αλλά οι «έξυπνοι» ιδιοκτήτες σκύλων που θεωρούν ότι έχουν δίκιο, εξαφανίζονται τρέχοντας, μιας και η καταστροφή της περίφραξης αλλά και η είσοδος - παραμονή και χρήση σε ξένης ιδιοκτησία είναι παράνομες και διώκονται με αυτόφωρη διαδικασία.
Μας εξυβρίζουν, μας απειλούν και έχουμε στοχοποιηθεί προσπαθώντας να διαφυλάξουμε τουλάχιστον το αυτονόητο δικαίωμά μας να μην αποπατούν δίπλα μας τα ζώα τους και να μην μολύνουν το άμεσο περιβάλλον που ζούμε.
Επιπλέον έχει ενημερωθεί το Υγιειονομικό της Περιφέρειας, που βέβαια πέρασε, είδε τον χώρο μια χαρά, αφού οι ίδιοι τον διαφυλάττουμε καθαρό, μας είπε «μπράβο» και δεν μπορούν ούτε αυτοί να κάνουν τίποτα παραπάνω!
Πλέον έχουμε ενημερώσει και τον ΟΣΚ, ως νέο ιδιοκτήτη, στον οποίο έχουμε εναποθέσει και τις ελπίδες μας ότι θα αναλάβει τη διαφύλαξη του χώρου, καθώς οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν «κατανοούν» την παρανομία που διαπράττουν και με περίσσιο θράσος μας επιτίθενται σχεδόν καθημερινά.
Επιπλέον προσπαθούν να παραβιάσουν ή παραβιάζουν την περίφραξη, αργά τη νύχτα και φοβόμαστε πολύ ότι αν κάποια στιγμή τα καταφέρουν, ο χώρος θα μείνει  απροστάτευτος γιατί το κόστος της αποκατάστασής της είναι πολύ υψηλό και αδύνατο να τον αντικαταστήσουμε μόνοι μας, εφόσον κανένας φορέας δεν ενδιαφέρεται.
Τέλος θα θέλαμε με το κείμενο αυτό να ενημερώσουμε τόσο τους εμπλεκόμενους φορείς, όσο και τους ιδιοκτήτες σκύλων, ότι είμαστε αποφασισμένοι ο χώρος να διαφυλαχθεί κλειστός και καθαρός και για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο.
Δεν θα διακινδυνεύουμε τις ζωές και την υγεία των παιδιών μας για να μην ξεβολευτούν οι παράνομοι καπηλευτές του οικοπέδου!
Οι γείτονες του οικοπέδου επί των οδών Βύρωνος και Ναυπλίου».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha