Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα



pezogefyraΕγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου η πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε επί της λεωφόρου στη Λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή με την οδό Στεφάνου Δέλτα, στο σημείο όπου τον Δεκέμβριο του 2009 είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών.
Το τραγικό συμβάν του χαμού του μικρού Σόλωνα Καρυδάκη –ένα από τα πολλά παρόμοια στο σημείο αυτό διαχρονικά- είχε προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των κατοίκων. Σημειώνεται ότι η δημιουργία πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα προς την Πολιτεία, καθώς αποτελεί «πέρασμα» καθημερινά για χιλιάδες μαθητές και πεζούς.

Τελικά, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δημιουργήθηκε μια ομάδα μελών της κολλεγιακής κοινότητας, η οποία προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την κατασκευή μιας πεζογέφυρας. Το έργο σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Η πεζογέφυρα συνδυάζει την κατασκευαστική – λειτουργική αρτιότητα και την υψηλή αισθητική με μια σειρά καινοτόμων στοιχείων. Χαρακτηρίζεται από πληρότητα και υψηλή ποιότητα σχεδιασμού, λεπτομερειών και παροχών, διαθέτοντας τέσσερις ανελκυστήρες, δύο κυλιόμενες σκάλες, δύο ραμπόσκαλες, ειδική επιφάνεια για graffiti των παιδιών αλλά και παγκάκια ώστε να χρησιμεύει η γέφυρα και ως χώρος κοινωνικής επαφής. Το έργο κοσμείται από δύο εικαστικά έργα, με στίχους από δύο ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη που είναι αφιερωμένα στα παιδιά.
Στην επίσημη τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρόςκαι ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αλέξανδρος Σαμαράς. Σημειώνεται ότι βασικό μέλος της ομάδας που εργάσθηκε για την πραγματοποίηση του έργου ήταν και ο πολιτικός μηχανικός Φαίδωνας Καρυδάκης, πατέρας του αδικοχαμένου μαθητή.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha