Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"... Η ΝΤΟΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!



Για να καταλάβετε ακόμη μια φορά ποια πραγματικά είναι η "οικογένεια" που επιμένει να θέλει να κυβερνήσει την Πατρίδα ΜΑΣ....
Η θυγατέρα του "ψηλού" έκανε περιοδεία στη Θράκη ΜΑΣ και διαβάστε τι έγραψε τουρκόφωνο Μέσο για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας: "Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε την επίσκεψη της στην περιοχή της Ροδόπης. Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τον δήμο Ιάσμου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ισμέτ Καντί. Αργότερα πήγε στον δήμο Αρειανών όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ, με τον επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν και με δημοτικούς συμβούλους.


Η Μπακογιάννη συνοδευόταν από τον τέως βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και στον δήμο Αρειανών έγινε δεκτή με λουλούδια. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η βαρύτητα δόθηκε στο θέμα του καπνού. Η Μπακογιάννη ανέφερε πως πλέον η Ε.Ε. στηρίζει τον παραγωγό. Η Μπακογιάννη ανέφερε πως κατά την περίοδο που ήταν αρμόδια κατέβαλλε προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Μετά τις συνομιλίες ο Ιμπραήμ Σερήφ πρόσφερε εις ανάμνηση της ημέρας μια πλακέτα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε αργότερα σε ένα καφενείο χωριού.
…………………..

Ο αντιδήμαρχος Αρειανών Αϊντίν Μπάσογλου ρώτησε την Μπακογιάννη : Τι σκέπτεστε για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, θα θέλατε να πείτε κάτι για αυτό το θέμα ; Για παράδειγμα για την δίγλωσση εκπαίδευση¨. Η Μπακογιάννη απάντησε το εξής : ¨Κοιτάξτε πιστεύω πως η θετική διάκριση της ποσόστωσης εισόδου στα παιδιά της μειονότητας για την είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια διασφάλισε την δυνατότητα εκπαίδευσης και καριέρας. Όταν ήμουν αρμόδια για αυτά τα θέματα κατέβαλα προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Τα παιδιά να μάθουν καλά και τις δύο γλώσσες. Τα παιδιά μου και εγώ με δύο γλώσσες μεγαλώσαμε. Αργότερα προστέθηκε Τρίτη και τέταρτη γλώσσα. Αυτό αποτελεί πλούτο της μειονότητας. Πλέον με αυτή τη λογική πρέπει να προχωρήσουμε. Στα κρατικά σχολεία τα τουρκικά πρέπει να είναι δεύτερη γλώσσα και πρέπει να δίνονται απαντήσεις στις ανάγκες του αύριο. Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι πως τα κορίτσια πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Αυτή είναι η έκκληση μου και την επαναλαμβάνω και σε εσάς. Τα κορίτσια έχουν δικαίωμα στην μάθηση όπως και τα αγόρια. Ζούμε σε σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό έχει ευθύνες και το κράτος. Χρόνια αγωνίζομαι για αυτό¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-11-2011"
tourkikanea.gr

http://www.stoxos.gr/

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha