Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Και ο Δήμος Γαλατσίου ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ







Ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον κόσμο που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους δημότες δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων και θα συμπαρασταθεί στους πολίτες του Γαλατσίου δια της νομικής οδού με εξώδικα που θα σταλούν στη ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Δήμου, κ. Αθανασίου, πληροφόρησε ότι οι δημότες θα προσκομίζουν τη φωτοτυπία του λογαριασμού τους και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους προκειμένου να σταλεί ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ όταν συγκεντρωθούν αρκετά. Παράλληλα, γνωστοποίησε στους πολίτες ότι... στο Συμβούλιο Επικρατείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, θα ληφθεί απόφαση αν το ειδικό τέλος της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό μέτρο ή όχι. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οποιοσδήποτε μπορεί και θέλει να πληρώσει το χαράτσι αυτό, θα πρέπει να προμηθεύεται και τη δήλωση επιφύλαξης που παρέχεται από τη ΔΕΗ έτσι ώστε σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικό το μέτρο, να υπάρχουν πιθανότητες να του επιστραφούν τα χρήματά του.
Αντιρρήσεις προέβαλε στις ενέργειες του δημάρχου Γαλατσίου, ο δημοτικός σύμβουλος του «21ου αιώνα» Νίκος Μαγκανάρης, όσον αφορά την προσωπική ευθύνη που καλείται να αναλάβει ο κάθε δημότης Γαλατσίου έναντι οποιασδήποτε εξέλιξης της υπόθεσης, όπως ακριβώς αναφέρεται στη δήλωση που θα πρέπει να υποβάλλει ο δημότης που είναι σχετική με τη μη καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων. Ετσι, ο κ. Μαγκανάρης τόνισε ότι ο Δήμος φαίνεται απ’ τη μία να αντιδρά και να συμπαραστέκεται στο δημότη και από την άλλη αποποιείται τις ευθύνες που μπορεί να υπάρξουν απ’ αυτή τη διαδικασία και τις μεταφέρει όλες στο δημότη.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ήταν θετικά διακείμενος προς όλη αυτή την ενέργεια του Δήμου, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «λευκή σημαία δεν υπάρχει στον πόλεμο. Μην έχουμε αυταπάτες. Το θέμα είναι να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και να γνωστοποιήσουμε στους αρμόδιους ότι όποιος τολμήσει και κόψει το ρεύμα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλους εμάς».
Δίνοντας έμφαση στη στήριξη που πρέπει να υπάρχει από το Δήμο προς τους δημότες και τη συνεργασία που πρέπει να επιδιώξει με όλους τους φορείς της πόλης για την άρνηση καταβολής του χαρατσιού της ΔΕΗ, ο κ. Αρης Παπαδοκωστόπουλος του «Αλλου Δρόμου» έθεσε τη δική του πρόταση ψηφίσματος (που δεν τέθηκε όμως σε ψηφοφορία) η οποία συνοπτικά ανέφερε ότι: πρώτον, ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια, δεύτερον, δεν θα επιτραπεί να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι και σε περίπτωση που η ΔΕΗ το κόψει, ο Δήμος θα οργανώσει συνεργεία εθελοντών ηλεκτρολόγων για να το επανασυνδέσουν, τρίτον, στο ισόγειο του Δημαρχείου από 14.11.2011 θα εξυπηρετούνται οι πολίτες για την πληρωμή του ρεύματος και των δημοτικών τελών, τέταρτον, θα ζητήσουμε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να οργανώσουμε στο Πνευματικό Κέντρο συζήτηση του θέματος και τρόπους αντίδρασης, στις 16 Νοεμβρίου και πέμπτον, θα καλέσουμε όλους τους μαζικούς φορείς του Γαλατσίου.
Απ΄ την άλλη, η κα Ελένη Αυλωνίτου των «Πολιτών σε Δράση» κατηγόρησε τη διοίκηση του Τσίρου ότι σύρεται πίσω από τις καταστάσεις και δεν θέλει πραγματικά να βοηθήσει. Τόνισε ότι αν ενδιαφερόταν ουσιαστικά ο Δήμος, θα είχε στείλει έγγραφο και σε άλλους δήμους για να ασκηθεί πίεση.
Απαράδεκτο θεωρεί η δημοτική σύμβουλος, κα Ελενα Ζέρβα, επικεφαλής της παράταξης «Πράσινο Γαλάτσι», το χαράτσι που έχει επιβληθεί από το κράτος σε κάθε πολίτη. Απευθυνόμενη στη διοίκηση Τσίρου έθεσε το ερώτημα για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από το Δήμο από τη στιγμή που τους βαραίνει η προσωπική ευθύνη σε περίπτωση που κάτι μη αναμενόμενο συμβεί στο Συμβούλιο Επικρατείας. Και συνέχισε λέγοντας: «Ελπίζω να μην είναι μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι για να κερδίσετε τις εντυπώσεις».
Η πρόταση έκδοσης ψηφίσματος που διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους από τη διοίκηση του Τσίρου είναι η ακόλουθη:
«Ο Δήμος Γαλατσίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, καλούμενοι να καταβάλλουν ποσά δυσβάστακτα, πλέον, για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ.
»Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων της όλης, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, με σκοπό τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες.
»Για το σκοπό αυτό, οι πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη, παρά τον Ν. 4021/2011, να  μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δεν δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους, οι οποίοι οφείλονται σε ανωτέρα βία, να καταβάλλουν το σχετικό τέλος μπορούν να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του Δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού και
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή μέχρι το εξώδικο.
»Παράλληλα, ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.»
Η πρόταση έκδοσης ψηφίσματος, λοιπόν, καταψηφίστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους «Πολίτες σε Δράση». Ακόμη, καταψηφίστηκε και τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Τσίρου. Ειδικότερα, τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος οι κύριοι Νίκος Νίκου, Κώστας Δήμος και Κώστας Τσιρώνης ο οποίος αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας ότι «δεν νομιμοποιούμαστε ως συμβούλιο να πάρουμε τέτοια απόφαση».
Λευκό ψήφισαν ο κ. Γιώργος Βιτζηλαίος και η κα Ελενα Ζέρβα ενώ ο κ. Αρης Παπαδοκώστοπουλος τάχθηκε υπέρ της δικής τους πρότασης ψηφίσματος.                                 
                                                 Δήλωση

                                          σχετιζόμενη με το
                                      Ειδικό Τέλος Ακινήτων
                                           (Ν. 4021/2011)

Του/Της…………………………………….,
κατοίκου…………………........................,
οδός……………………….......................,
με ΑΦΜ…………………………………...

Για τη μη καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ποσού ευρώ  …………………………………………………

Δηλώνω δε με την παρούσα ότι το επιβληθέν, δυνάμει της υπ’ αρ. ……………… ειδοποίησης της ΔΕΗ, σε βάρος μου ΕΕΤΗΔΕ, ποσού ευρώ …………………….. ΔΕΝ είναι σύννομο.
Αναθέτω δε στο Δικηγόρο Αθηνών ……………………………………………..... (επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Γαλατσίου) τη διεκπεραίωση της εν λόγω υπόθεσης (αποστολή των αντιγράφων των λογαριασμών με ομαδικό εξώδικο στη Δ.Ε.Η. - κεντρικά γραφεία - Χαλκοκονδύλη αρ.30).
Δηλώνω δε κατηγορηματικά πως έχω λάβει γνώση των συνεπειών του Νόμου και πως με δική μου ευθύνη λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και ανωτέρας βίας επιλέγω να μη καταβάλλω το σχετικό τέλος το οποίο παραβιάζει σειρά κατοχυρωμένων συνταγματικών μου δικαιωμάτων (άρθρο 4 παρ.5Σ, άρθρο 17 Σ κλπ.)
Αμφισβητώ προσωπικά τη νομική εξουσιοδότηση και τη νομιμότητα είσπραξης ενός φορολογικού εσόδου, όπως είναι το παρόν τέλος από ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και με τη συγκεκριμένη δήλωση μου κάνω γνωστή την αδυναμία καταβολής του, με την αμέριστη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.
Κατόπιν αυτών, προβαίνω σήμερα στην εν λόγω δήλωση, αποδεχόμενος/η την προσωπική μου ευθύνη έναντι της οποιοσδήποτε εξέλιξης της υπόθεσης ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής ή Δικαστηρίου.
                                                                                    Με την προσήκουσα τιμή
                                                                                      Ο/Η Δηλών, Δηλούσα,


Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha