Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

EURO 2012: Ουκρανία-Σουηδία 2-1 (video)


oukrania souhdia 1-1 euro 2012 goal shevchenko 
Με δύο γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο η Ουκρανία νίκησε 2-1 την Σουηδία, κάνοντας την πρώτη ανατροπή του Euro 2012. Το γκολ των Σκανδιναβών ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος φταίει στο 2ο γκολ του "Σέβα", ενώ στο πρώτο τον έχασε ο Μέλμπεργκ
Τα στοιχεία του ματς
  
Σκόρερς: 55' και 61' Σεβτσένκο / 52' Ιμπραχίμοβιτς

Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
  
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμοστσούκ, Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ναζάρενκο, Βορόνιν (85' Ροτάν), Σεβτσένκο (81' Μιλέβσκι).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ισακσόν, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Ράσμους Ελμ, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον (68' Βίλχεμσον), Τόιβονεν (62' Άντερς Σβένσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ρόσενμπεργκ (71' Ελμάντερ).
  
*κίτρινες κάρτες:
 11' Σέλστρεμ, 83' Ράσμους Ελμ


**κόκκινες κάρτες: -

  
Πως παρατάχθηκαν Ουκρανία και Σουηδία

Ο Ολέγκ Μπλαχίν κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2 σε ρόμβο. Τέρμα ο Πιάτοβ, δεξιά ο Γκούσεβ, αριστερά ο Σέλιν και στόπερς οι Μιχάλικ, Χατσερίντι.

Αμυντικό χαφ ο Τιμοστσούκ, δεξιά ο Γιαρμόλενκο, αριστερά ο Κονοπλιάνκα και επιτελικός μέσος ο Ναζάρενκο, ενώ στην επίθεση δίδυμο ο Βορόνιν με τον Σεβτσένκο.

Με 4-5-1 η Σουηδία, αλλά πολύ επιθετικό, καθώς υπάρχουν στην 11άδα Τόιβονεν, Ιμπραχίμοβιτς και Ρόσενμπεργκ.

Στο τέρμα ο Ίσακσον, δεξί μπακ ο Λούστιγκ, αριστερά ο Μάρτιν Όλσον και στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Όλοφ Μέλμπεργκ ο Γκράνκβιστ.

Στο κέντρο ο Ράσμους Ελμ μαζί με τον Σέλστρεμ, δεξιά ο Σεμπάστιαν Λάρσον, αριστερά ο Τόϊβονεν, ενώ ο Ιμπραχίμοβιτς κινείται πίσω από τον Ρόσενμπεργκ που είναι στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Έπρεπε να περάσουν 23 λεπτά για να έρθει η πρώτη ευκαιρία στο ματς, η οποία ήταν για την Ουκρανία με τον Αντρέι Σεβτσένκο να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ.

Η Σουηδία απείλησε για πρώτη φορά στο 31' με τον Ρόσενμπεργκ να σουτάρει στην κίνηση από την κεφαλιά-πάσα του Τόιβονεν, αλλά τον Πιάτοβ να αποκρούει και εν συνεχεία να μπλοκάρει.

Σε ένα καυτό τρίλεπτο από το 37' μέχρι το 39' χάθηκαν 3 καλές ευκαιρίες, δύο για την Ουκρανία και μία για την Σουηδία.

Στο 37' το σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 38' από την κεφαλιά πάσα του Σεβτσένκο ο Γιαρμόλενκο βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, σούταρε, αλλά με τάνκλιν έσωσε ο Γκράνκβιστ διώχνοντας σε κόρνερ.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 39' για την Σουηδία, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά από την σέντρα του Σεμπάστιαν Λάρσον, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Πιάτοβ, ο οποίος ήταν απλά... θεατής.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' η Σουηδία άνοιξε το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, σε μία φάση που θα συζητηθεί έντονα, λόγω μη τήρησης του fair play.

Συγκεκριμένα, ο Σεμπάστιαν Λάρσον ξεκίνησε την φάση από δεξιά, περνώντας από μπροστά από από Σέλιν που ήταν στο έδαφος τραυματίας.

Μετά την πρώτη του σέντρα ο Ρόσενμπεργκ του έδωσε ξανά και ο Λάρσον έκανε και δεύτερη σέντρα, με τον Κιμ Σέλστρεμ να κοντρολάρει στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει την ασίστ στον Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ του άσου της Μίλαν, πέρασαν μόλις 3 λεπτά να έρθει η απάντηση από έναν πρώην "ροσονέρο", ο Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο Αντρέι Γιαρμόλενκο έκανε την σέντρα από δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο "Σέβα" νίκησε στην "μονομαχία" τον Όλοφ Μέλμπεργκ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 55'.

Έξι λεπτά αργότερα, με την συμπλήρωση του 61ου, ο Σεβτσένκο σκόραρε για δεύτερη φορά και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ουκρανία.

Ο Εβγέν Κονοπλιάνκα εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σεβτσένκο και πάλι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έγραψε το 2-1, ενώ αυτήν την φορά ο Ιμπραχίμοβιτς ήταν αυτός που έφταιγε, είχε αναλάβει το μαρκάρισμα, αλλά δεν κινήθηκε γρήγορα.

Το δυνατό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς στο 76' απέκρουσε ο Πιάτοβ, μπλόκαρε και αυτό του Βίλχεμσον στο 80', ενώ στο 90' έχασε τεράστια ευκαιρία ο Ελμάντερ, καθώς μετά την άψογη συνεργασία με τον Ιμπραχίμοβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ουκρανό πορτιέρο, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.


Δείτε  σε λίγο το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα Ουκρανία – Σουηδία 2-1 για το Euro 2012

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha